Felhívás

Ha úgy érzed publikálásra érdemes véleményed van a témában, vagy olyan történt veled amit megosztanál az olvasókkal, küld el nekünk. Hasonlóképpen várunk bármilyen témába illeszkedő fotót is. Erre a címre

Suttyók két keréken

Mindazoknak akiknek már sok a hazai biciklis közlekedési kultúra. Legyen az autós, gyalogos, vagy akár normális érzületű biciklis társunk.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

autó (1) autós (1) bicikli (1) biciklis (2) hiányos (1) karambol (1) kresz (1) tudás (1) vita (1) zebra (1) Címkefelhő

Rovatok

Hiányos KRESZ-tudásról tettek tanúbizonyságot a kerékpárosok

2011.03.03. 18:08 | Morci úr | 3 komment

Címkék: tudás kresz biciklis hiányos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyakran hiányos a KRESZ-tudásuk és nem kellően felszerelt a járművük a Pest megyei kerékpárosoknak – állapította meg egyebek mellett az illetékes rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága a csütörtökön lezárult háromnapos ellenőrzés tapasztalatai alapján.

 

A felmérés nem Budapesten készült de nagy valószínűséggel hasonló eredményt értek volna el itt is. Nem véletlen, hogy rengetegen követelik már, hogy a biciklisek csak akkor vehessenek rész a forgalomban, ha igazolható tudással rendelkeznek.

Az akció – a kerékpárosok által tavaly okozott balesetek száma és a terület nagysága miatt - Monor, Cegléd, Nagykőrös és Ráckeve térségére  összpontosult. A rendőrök elsődleges célja nem a szabálytalankodók büntetése, hanem a kerékpárosok tájékoztatása, valamint a járművek kötelező felszerelésének ellenőrzése volt – mondta Kovács Viktória megyei rendőrségi szóvivő.

A háromnapos ellenőrzés tapasztalati szerint a kerékpárosok többségének hiányos vagy téves a KRESZ-tudása, sokan rosszul alkalmazzák a közlekedési szabályokat, illetve nem kellően felszerelt járművekkel vesznek részt a  forgalomban. Több kerékpárról hiányzott a világítóberendezés, számos esetben pedig a fékkel volt gond - közölte a szóvivő. Nem egyszer azért állították meg a rendőrök a biciklist, mert (akár a gyermeke mögött, rossz példát mutatva) a járdán vagy a forgalommal szemben hajtott.

Az akció során 91 gyalogost és 350 kerékpárost (közöttük 40 gyermeket) ellenőriztek, 12 gyalogost és 67 kerékpárost figyelmeztettek, 30 emberrel szemben pedig összesen több mint 150 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, általában hiányzó lámpa miatt. A rendőrök 150 láthatósági mellényt és 86 kerékpárra szerelhető lámpatestet is kiosztottak a bicikliseknek – tette hozzá Kovács Viktória.

A fentiekhez csak annyit tennénk hozzá, hogy itt a fórumon is sok biciklis adott teret teljesen hibás KRESZ értelmezésének, és ezt a gyakorlatban nap mint nap használják is.

A bejegyzés trackback címe:

https://suttyok-ket-kereken.blog.hu/api/trackback/id/tr412707795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2011.03.03. 18:17:55

Na ezt is tessék megmagyarázni, hogy más a hülye...

myronman 2011.03.07. 10:10:59

Végül is csak a várható eredményt mutatták ki. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit kívánnak ez ellen tenni. Iskolában oktatása a KRESZ-nek nagyon jó ötlet, ami valószínűleg javítja majd az ismeretét, de sokszor a morállal is gond van.
Szerintem pl nincs az a hülye aki ne tudná hogy a piroson tilos átmenni, mégis jópáran pirosoznak. Ebben szerintem csak büntetéssel lehetne segíteni, és azzal hogy megmutatjuk hogy általában a pirosozás időben sem éri meg.
süti beállítások módosítása