Felhívás

Ha úgy érzed publikálásra érdemes véleményed van a témában, vagy olyan történt veled amit megosztanál az olvasókkal, küld el nekünk. Hasonlóképpen várunk bármilyen témába illeszkedő fotót is. Erre a címre

Suttyók két keréken

Mindazoknak akiknek már sok a hazai biciklis közlekedési kultúra. Legyen az autós, gyalogos, vagy akár normális érzületű biciklis társunk.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

autó (1) autós (1) bicikli (1) biciklis (2) hiányos (1) karambol (1) kresz (1) tudás (1) vita (1) zebra (1) Címkefelhő

Rovatok

Utolsó kommentek:

bakkab 2011.04.04. 18:56:13

Te hülye vagy.De komolyan.

Bejegyzés: Elegem van a biciklisekből

toleransz 2011.03.17. 16:14:20

Azt a sok rohadt nyomorult hippit nézzétek Dániában:
www.youtube.com/watch?v=FXw_t172BKY
ajánlom 1:40-től főleg.

Free your mind!

Bejegyzés: Elegem van a biciklisekből

Funkerman 2011.03.17. 14:05:49

Morci úr!
Mentél volna inkább bringázni ahelyett, hogy feleslegesen irogatsz. :)

Bejegyzés: Elegem van a biciklisekből

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.16. 19:01:04

@SeeIT: nem nyert.
Illetve a csúcson valóban nem, csak addig mentem, míg az út elágazott Esztergom felé, onnan lejtmenetbe kapcsoltam. Igaz, aznap majdnem meghaltam, mire hazaértem... :DDD (asszem 117km lett a vége és hát nem vagyok egy sportos alkat)
Az a kép meg nem sokat mond az általános helyzetről, mivel egy februári (vélhetőleg amúgyis ködös) napon készült. Télen meg üljön biciklire, akinek két anyja van!

Bejegyzés: Elegem van a biciklisekből

Icarus_ · http://icarusdes.com/ 2011.03.07. 10:10:59

Végül is csak a várható eredményt mutatták ki. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit kívánnak ez ellen tenni. Iskolában oktatása a KRESZ-nek nagyon jó ötlet, ami valószínűleg javítja majd az ismeretét, de sokszor a morállal is gond van.
Szerintem pl nincs az a hülye aki ne tudná hogy a piroson tilos átmenni, mégis jópáran pirosoznak. Ebben szerintem csak büntetéssel lehetne segíteni, és azzal hogy megmutatjuk hogy általában a pirosozás időben sem éri meg.

Bejegyzés: Hiányos KRESZ-tudásról tettek tanúbizonyságot a kerékpárosok

Morgh 2011.03.03. 14:12:38

@Aabroncs: Válaszoltunk! És ezt már sokadszorra mondom, csak ha nem lenne a lila köd a szemed előtt, látnád is (a hiba az ön készülékében van). Na mind1. Tiszteled a hobbi bringásokat (azok az autósok, akik bringáznak néha-napján), jó! De, azt aki télen is inkább testhővel fűti magát, mint motor széllel, azt miért is nem? Hipokrata vagy barátom. Olyan bringást tisztelsz aki nem "bringás" és olyat nem, aki IGAZI bringás.

Rengeteg autóssal ki lehet jönni! Még a bőrfejű 2ajtós-szekrény bömös/merdzsós ürgékkel, vagy a "zsiguliban 7 cigány" típusúval is; az ipari vasalókról nem is beszélve (busz/kamion). Valami oknál fogva, pont azok keverik a szart, akiket (az autós társadalom is) hétvégi autósnak ismer (még ha nem is csak hétvégén veszi elő a szekeret). Ezek mennek (vagy mennének, ha tudnának), mint a Jani és dudál és káromkodik, ha valami nem úgy megy, ahogy azt ő elképzelte a fejében, valahol Csoda Országban.

Magyarázd el nekem légyszíves, hogy miért is kerűl neked 10 perc többletbe, ha össze futsz egy bringással? Biztos nem azért, mert 10 percig agyalsz azon, meg számítgatod az autó dinamikáját, ami lehetővé teszi a kerékpáros megelőzését. LEMÉRTEM: Egy kerékpárost megelőzni tiszta úton 5 másodperc; hosszú szerelvényeknek (értsd: busz / pótkocsis kamion) 10-15 másodperc (és akkor nagyon jómódú voltam). Segitek! Azért kerül 10 percbe kikerülni azt a szaros bringást, mert a többi autós álltal generált forgalom miatt, nem tudod. Akkor most ki is a hibás? A bringás, aki igenis közlekedik, vagy a magadfajta 4+ kerekes marha akivel tele van az út?

Tőlük vagy ideges, csak rajtunk vezeted le, mert mi vagyunk a kissebbek. Érthető, mi csak 6-15kg-on gurulunk, míg ti 1,5-5 tonnán.

@pimpike_: Janinak lehet lenni máshol is, ha a post count-odat akarod növelni értelmetlen hozzászólásokkal, menj SG-re! A Critical Mass-t meg kikérem magamnak! Szép megmozdulás, csak az én érdekeimet nem képviseli.

Ajánlom MINDENKI figyelmébe (de inkább az autósoknak):
autozz.blog.hu/2011/02/19/egy_budapesti_kerekparos_vallomasa
100% egyetértek vele (bár én még mindig nem megyek át a piroson... lehet bennem van a hiba).

Bejegyzés: Elegem van a biciklisekből

felder87 2011.02.22. 22:10:27

@Perillustris: Csabán ezen a részen nem érdemes az utat választani(autóval sem) Derékig ér a nyomvályú...

Bejegyzés: Hány százaléka szabálytisztelő a bicikliseknek Budapesten?

Perillustris 2011.02.22. 22:08:41

@felder87: Nem, én általánosságban írtam, hogy nagy tetüség kitiltani bármely - nem elválasztott - útról a bicikliseket lakott területen belül.

Bejegyzés: Hány százaléka szabálytisztelő a bicikliseknek Budapesten?

Perillustris 2011.02.22. 21:59:20

@felder87: "Az úton nem közlekedhet kerékpáros, már csak a forgalomra való tekintettel sem."

Ez a legnagyobb "vicc".

Bejegyzés: Hány százaléka szabálytisztelő a bicikliseknek Budapesten?

felder87 2011.02.22. 21:58:22

ja, és külön respekt érte, hogy a szerző, ha már lopja a képet, azért a beol logóját lehagyja. KRESZ-t betartjuk, szerző jogokat nem? Ilyen szelektív manapság a jogalkalmazás?

a T.szerző nem egy "az élet bármely területén gondot jelentő buta, intoleráns, vélt jogokat maguknak vindikáló egyedek" sorát gyarapítja?

Bejegyzés: Hány százaléka szabálytisztelő a bicikliseknek Budapesten?

felder87 2011.02.22. 21:54:48

Nem tartom helyénvalónak, hogy egy fényképet kirakunk, és utáljuk érte a bringásokat, pláne nem úgy, ha nem ismerjük a körülményeket. A képen ugye egy békéscsabai gyalogátkelő látható, nevezetesen az Ifiháznál lévő. Attól a helytől ahol a kép készült 100 méterre van egy másik átkelő, ahol van külön bringás átvezetés, lámpával, mindennel. Ha azon átmegyünk járdára (is) érünk, és nincs egyértelműen jelezve, hogy a folytatólagos bringaúton kívül mik az esélyek. Az úton nem közlekedhet kerékpáros, már csak a forgalomra való tekintettel sem. A gyalogátkelőn meg áttekerek én is, mert nincs erre vonatkozó tiltás, csak egy roppant kreatív tábla. A rendőrség rakta ki? Nahát. A gyümölcsös meg olyat rak ki, hogy most vegyek friss szőlő, és attól az sem szabály.
A kedves autósoknak jelezném, akik féltik a bringásokat, hogy nehogy elüssék őket: A gyalogátkelő előtt gyökketőre illik lassítani. A zebráknál történő gázolásoknál általában nem a 30km/h szokott a baj lenni. A zebra nem azért van ott, mert szépen díszít, hanem mert az átkelőhely, és mint ilyet, illene kellő figyelemben részesíteni. Persze tudom, nem csak a bringások vágódnak ki a zebrára, hanem gyalogosok is, ugye?

Bejegyzés: Hány százaléka szabálytisztelő a bicikliseknek Budapesten?

Perillustris 2011.02.22. 17:00:37

@Atomot az indexre!: Igen, a fényvisszaverő ruházat az, a kukásmellény nem. No, de ne hozzunk össze még több kommentet ennek a fikablognak. :)

Bejegyzés: Felsőbbrendű biciklisek ?

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.22. 16:03:06

@Perillustris: lusta vagyok kikeresni (nincs kedvem találgatni, a hivatalos szövegben minek hívják a kukásmellényt :D ), de ahogy gúgli barátunk mutatja, bizony kötelező a fényvisszaverő ruházat.

Bejegyzés: Felsőbbrendű biciklisek ?